Chat with us, powered by LiveChat
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Свети Валентин несъмнено е един от най-харесваните празници, не само защото ни зарежда положително и ни напомня да се обичаме, но и защото успява да ни стопли през студените февруарски дни! С наближаването му, искаме да ви разкажем повече за традициите, свързани с него.

Началото на празника се бележи през Средновековието, когато за първи път започват да се разменят любовни писма и валентинки. Тази традиция се е запазила и до ден днешен, но още по-любопитно е да научим под каква форма изразяват любовта си в различните страни.

Например англичаните традиционно изпращат любови послания на своите домашни любимци – кучета и котки, а млади девойки надписват на листечта мъжки имена. Хвърляйки ги в реката, името, което изплува, е това на бъдещия им съпруг.

В Италия това е един много “сладък” празник, защото мъжете подаряват на своите любими предимно нещо сладко. Ммм.. със сигурност знаят как да зарадват жените си.

Галантните французи пък избират да подарят нещо скъпо на своите съпруги и възлюбени дами.

В Германия този ден се счита за ден на психичноболните, чиито покровител според тях е Св. Валентин. Ето защо на този ден с червени панделки се украсяват психиатричните болници, а в параклисите се провежда специално богослужение.

Любопитен факт е, че в Япония мъжете получават повече подаръци от жените дори. Те се радват на самобръсначки, лосиони, портфейли и други. Не бързайте с учудването си обаче, защото на 14-ти март по традиция мъжа връща жеста на жената. Този ден (14.03) е наречен Бял Ден.

Дали и в Европа няма да се пренесе тази мода някога?

В САЩ празникът на влюбените датира от 17-ти век с преселението на европейците на тамошна земя. В началото американците изпращали на своите годеници марципан (затова струвал по-скъпо), а по-късно започнали да дълбаят карамелени бонбони, върху които изписвали различни думи.

Със закон е забранено да се празнува Св. Валентин в Саудитска Арабия. На този ден е забранено да се продават мечета, валентинки и червени рози в цветарските магазини.

Не пропускайте специалното намаление в седмицата на любовта на PARAMIDONNA и не забравяйте – имаме общо 365 дни в годината, в които да обичаме себе си и близките ни!

Влюбете се първо в себе си.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + 11 =